På spännande matupplevelser i Västerås

Västerås är Sveriges femte största tätort och residensstad för Västmanlands län. Även om den är nominerad som Sveriges fulaste stad i Arkitektupproret tänker vi inte gå på den enkla smörjan. Vi ger Västerås en ärlig chans, och upptäcker ganska snabbt att Västerås är en riktig kulinarisk pärla! Vad finns det egentligen för spännande matupplevelser för den som har vägarna förbi Västerås? En hel del, faktiskt!

Vi har tidigare skrivit om att ta in på hotell i Västerås och uppleva Sveriges innovativa stolthet! Att backpacka till Västerås på Sverigeresa är nu aktuellt även för den som vill ha en spännande matupplevelse. Nu vill nämligen franchise-restaurangen Blackstone Steakhouse öppna i Västerås. Konceptet går ut på att man som gäst är mer deltagande i matlagningen, och kedjan har lockat många glada gäster till restaurangen.

Nej, låt inte Västerås förmodade seger i korandet av Sveriges fulaste stad. Västerås är en modern stad där teknik och människa ständigt möts och det är en trygg plats med trevliga människor. Ett bevis på dess schyssta idérikedom är att det finns gott om familjeupplevelser i staden. I påsk är det nämligen dags för äggjakt. Äggen kommer ligga undangömda i butiker, på restauranger och andra håll i city. ”Varsågod – jag är din” kommer det stå på äggen. Äggen kommer innehålla överraskningar, presentkort och små gåvor. Rätt gulligt och kul, och indikerar verkligen ett roligt engagemang från staden.

Andra populära restauranger i Västerås

Att promenera längs Svartån i Västerås är mycket trevligt. Vackra små trähus bildar en idyllisk ram runt ån och skapar en romantisk karaktär som är så typiskt för Sverige.

Vill du spana in fler restauranger går restaurangen Frank hett på TripAdvisor. Central bistro med charmig och intim miljö, en av västeråsarnas och turisternas absoluta favorit i matväg.Annars kan du välja mellan:

  • Nya Hattfabriken
  • Kajplats 9
  • Nom
  • Nojon Moni
  • Pinchos

 

Västerås är verkligen en hemtrevlig stad och det finns många anledningar till att söka sig dit. För att verkligen runda av sin matupplevelse i Västerås krävs ju dessutom att man smakar på den berömda, inlagda Västeråsgurkan. En nationell och lokal stolthet!

 
 

About the author

More posts by