Att vara ute och backpacka är alltid väldigt roligt, om man gillar att resa runt, ibland utan att veta ens vart man ska ta vägen nästa dag. Men trots att man reser fritt måste man ha bestämt vissa saker innan man ger sig av. I vilken del av världen ska man åka runt i, eller i alla fall börja i? Hur kommer man dit och på ett ungefär hur länge har man tänkt vara borta? Ska man ta med bilen eller låta den stå hemma? Att ta med sig bilen är kanske inget man tänker på i första hand, men då bör man tänka om. Man kan till exempel köpa en begagnad, billig bil på nya bilweb och ge sig av. På så sätt kan man nämligen upptäcka ännu mer än vad man kan göra till fots och med tåg. Något man skrivit om på na.se:

Intresset för att bila utanför Sveriges gränser ökar. Åtminstone enligt en ny rapport från Stena Line, som visar att 44 procent kommer att resa bort med bilen i sommar. Det är tre procent fler än förra året. Det som framförallt lockar är flexibilitet och frihet. Men möjligheten att besöka platser som andra inte åker till är också en viktig faktor till varför man vill ta bilen.
-Vi kan konstatera att intresset för bilsemester är rekordstort. I rapporten uppger närmare nio av tio svenskar att de någon gång varit på bilsemester och lika många svarar att de skulle kunna tänka sig att åka på bilsemester i framtiden, säger Carl Mårtensson.
(Läs resten av artikeln här).