Packa resväskan smart för weekendresan

Ibland ska man bara iväg ett par dagar på en weekendresa. Då kan det vara smart att lämna den stora ryggsäcken hemma och investera i en mindre variant, eller en liten kabinväska som sparar plats.

 

pexels-photo-171053Det allra bästa för weekendresan om man vill spara pengar är att resa med enbart handbagage. Flygbolagen tar ofta extra betalt för incheckat bagage, och har man enbart kabinväska sparar man in på både extraavgifter, överviktsproblem och även väntan vid väskutlämningen efter att flygturen är slut. Dessutom behöver man inte ha så mycket saker med sig när man är borta en kortare tid, och man slipper därmed att ha allt för mycket att bära på under resans gång. Bra kabinväskor kan man hitta hos resväskor.se.

 

Hur packar man sitt handbagage smartast?

När man reser med handbagage finns det en rad saker man kan tänka på för att få med sig så mycket som möjligt trots det lilla utrymmet. Det första tipset är att rulla kläderna istället för att vika dem, det skapar både plats och hindrar kläderna från att skrynklas. Man kan med fördel packa olika klädkombinationer i plastpåsar, för att enkelt kunna ta fram det man vill ha och även förhindra att något spills ut på dem under resans gång. Enligt Expressen är en annan bra lösning att fylla nerpackade skor med exempelvis strumpor och underkläder, vilket också frigör utrymme och hjälper skorna att hålla formen. Något som är värt att investera i är reseprodukter som hopfällbara tandborstar, hårborstar och miniförpackningar till vätskeprodukter som duschkrämer och schampo. Tänk även på att det mesta går att köpa utomlands för att minimera vikten. Pass, boardingkort och pengar som man behöver ha tillgängligt är smarta att packa längst upp i väskan, eller ännu hellre bära i en ficka.

 

Viktiga riktlinjer för handbagage

Olika flygbolag har olika riktlinjer för vikt och mått på handbagage, så det kan vara värt att kolla upp vad som gäller innan avresan. Normalt sett får måtten på en kabinväska vara runt 55x40x20, och vikten runt 10 kilo. Vätskeförpackningar som är större än 100 ml får inte tas med, och heller inte vassa föremål som nagelsax, pincett eller liknande. Mer om detta kan man läsa hos Transportstyrelsen.

 
 

About the author

More posts by