Packa rätt på resan

Vad är bra att ha med sig på resan när du åker utomlands med barn? Bland annat febertermometer, febernedsättande, plåster och en hel del tålamod. 

resaNär du reser med barn behöver du en mer välfylld väska än när du reser själv eller med bara din partner. Du behöver dessutom en necessär med allt från termometer och tandborstar till alvedon och plåster i. Är du riktigt förutseende och smart (och packar ned necessär i handbagaget) kan du agera efter detta tips:

I stället för att rafsa runt i handbagaget efter nödvändiga produkter som måste stoppas i de små plastpåsarna vid säkerhetskontrollen, gör jobbet hemma i stället. Packa allt du behöver under resan i en transparent necessär – Expressen Allt om Resor

Familjer strandsatta på resmål

I Sveriges Radio skrivs det om hur den omtalade Thomas Cook-konkursen gjort att många svenskar fastnade i semesterparadisen eftersom flygningarna med framförallt Ving blev inställda. Det gjorde att hela familjer fick sitta timtal på flygplatser och förgäves vänta på att få resa hem. Och många kom inte ens iväg på sin efterlängtade semester, utan blev strandade på Arlanda och många andra flygplatser runt om i Sverige. Men nu verkar det som om Vings flygningar är åter till det normala, trots ägaren Thomas Cooks konkurs i förra veckan.

Tydligen blev hela 1 700 resenärer utan resa, eftersom resorna till de destinationer de bokat blev inställda. Samtidigt blev hela 1 500 svenskar strandsatta på sina resmålsdestinationer och visste inte hur de skulle komma hem. Enligt siffror som presenterades i SVT.

 
 

About the author

More posts by