Upptäck land och landskap i Sverige

Varje år väljer tusentals svenskar att ge sig ut och backpacka. Det har blivit en populär folkrörelse utan motstycke. Samtidigt som många väljer att bege sig utomlands för att vandra har allt fler börjat upptäcka de svenska vandringslederna. Längtan till naturen och den vackra vyerna är det som lockar.

Något för alla

Långa och korta. Branta och plana. Över fjäll eller genom skog. I Sverige finns det flera olika vandringsled att välja mellan beroende på vad du vill se och i vilken terräng du vill gå i. Beroende på vilken årstid du väljer att bege dig för att backpacka finns det olika saker att tänka på. Men att vandra under sommaren är i regel det bästa alternativet om du ska backpacka i Sverige. I en artikel publicerad på Expressen listas de elva bästa alternativen i Sverige. Här kommer några av de exemplen.

Funäsdalen

I västra Härjedalen hittar du en dold pärla. Mitt i Sverige kan du vandra mellan 60 toppar på över 1000 meters höjd. Det som lockar är den glesbefolkade naturen där du som letar lugn garanterat kommer bli nöjd. Vare sig du väljer att röra dig till fots eller med cykel hittar du rätt i Funäsdalen. Här finns stråk för alla!

Kebnekaise

Kebnekaise behöver knappt beskrivas. Sveriges högsta berg ligger beläget i Kiruna kommun till norr. En 24 kilometer lång vandringsled bjuder dig på olika möjligheter under ditt bac7072964-walk-in-naturekpackande. För dig som är mer erfaren finns möjligheten att vandra upp till toppen – något som tar cirka 10-12 timmar och kräver en viss vana av att hajka. Förvänta dig gott om medresenärer, för Kebnekaise är populärt under sommaren. Uppskattningsvis 2500-3500 personer besöker berget varje år. Det finns fjällstationer och stugor att hyra runt berget, men annars får du räkna med att tälta.

Abborresbergsleden

Från norr till söder. I folkkära Norrköping hittar du som letar efter en dagstur en perfekt vandringsled. Abborrebergsleden är strax 4 kilometer lång och passar en barnfamilj perfekt. För dig som endast passerar förbi Norrköping och letar efter mer komfort efter alla dagars tältande finns det flera exempel på Hotell i Norrköping att välja mellan.

 
 

About the author

More posts by