Stockholm älskas av många

Sveriges huvudstad, Stockholm, är ett givet stopp för den som ska resa runt i Sverige. Det finns många anledningar till att älska huvudstaden. Bland annat är den oerhört vacker, har fantastiska restauranger och riktigt coola stadsdelar.

390006-operahuset

Vi har tidigare skrivit om att Göteborg är ett måste att besöka om man åker runt i Sverige.

”Göteborg är en trevlig stad som på många sätt känns mer hemtrevlig än huvudstaden. Det är ett måste för någon som reser runt i Sverige med avsikt att se och uppleva.” Läs mer.

Även om många tycker att Göteborg är lite mer trevligt än Stockholm, är även Stockholm ett måste för Sverige-resenären eftersom staden är lite större och har snäppet mer att erbjuda än Göteborg.

10 anledningar att älska Stockholm

I Expressen har man skrivit om att de flesta älskar Stockholm och man har även gett 10 anledningar till att älska huvudstaden. En utav punkterna är att Stockholm är en utav de vackraste städerna i världen. Amerikanska magasinet Business insider hyllade Stockholm i deras tidning och kallade staden för ”absurt vacker”.  En annan anledning till att älska Stockholm var att staden har restauranger i världsklass. The Telegraph har listat världens mest exklusiva restauranger och en utav dessa finns i Stockholm. Ännu en anledning att älska huvudstaden var enligt Expressen den hippa stadsdelen Södermalm. Stadsdelen har börjat kallas för ”Little Brooklyn” och flertalet magasin och tidskrifter har utsett stadsdelen till en utav de hippaste och trendigaste i världen. Men även Djurgården hyllas och beskrivs som en ”ofta förbisedd” ö med fina restauranger och roliga sevärdheter som exempelvis Lill-Skansen.

 
 

About the author

More posts by