Det sägs mycket om Göteborg. Staden kallas Sveriges baksida, Sveriges framsida, västkustens pärla och lilla London. Göteborg är en trevlig stad som på många sätt känns mer hemtrevlig än huvudstaden. Det är ett måste för någon som reser runt i Sverige med avsikt att se och uppleva.

Det finns många hotell i Göteborg och det är alltid något av dem som passar dina behov. Så länge du är kvar i staden är det inte problem att ta sig runt med spårvagn och buss. Det tar oftast inte lång tid att komma dit man ska. Göteborg är även fantastiskt att gå i. Med alla sina kullar, broar och hamnar är det många som liknar staden vid San Francisco.

Att göra i Göteborg

Göteborgs vackra skärgård på sommaren.
Det finns någonting för alla i Sveriges näst största stad. Här kan du känna den sköna saltvattensdoften medan du äter skaldjur i Göteborgs skärgård. Det finns till exempel räkkryssningar som tar dig ut bland öarna. Ett annat populärt nöje är Slottskogen. Där kan du njuta av solen och sällskap eller spela discgolf i skogen. Här finns även minigolf och gotlandsruss som kan vara kul.

Det självklara, och mest välkända, nöjet i Göteborg är självfallet Liseberg. Det är nordens största nöjespark och tar emot cirka 3 miljoner gester per år. Det finns gott om attraktioner för den åksugna och det finns scener med teater och musik. Det är många artister och band som kommer dit och spelar. Många väljer att bo på hotell nära Liseberg. Det är roligt för alla åldrar och kan vara värt att spara lite pengar till.