En lyckad bilsemester

Det går utmärkt att bila i Europa. Vägarna är sammankopplade genom hela kontinenten i princip och det enda som hindrar lite är båtresor, men även där är det överkomligt på grund av bilfärjorna som går dagligen. Men vad finns det att tänka på för att göra bilandet ännu mer lyckat?

bilväg bilI ett tidigare inlägg behandlade just ämnet om bilen med på resan, om tjusningen med just bilsemester och friheten detta innebär för många. Men det finns en del saker som det är bra att kolla upp innan, så att det inte slutar med katastrof. Med andra ord handlar det om att vara lite förberedd så att bilsemestern utomlands blir exakt så lyckad som man vill att den ska vara.

Serva bilen innan långsemester på kontinenten

Det handlar om att bland annat undersöka och kontrollera bilen, så att man är trygg med att denna klarar en lång resa. Det kan krävas att en verkstad får göra en grundlig genomgång av fordonet så att man ser dess kondition och blir förvissad om att säkerhetsegenskaper fungerar korrekt. Serva med andra ord bilen, byt ut de slitnare delarna och titta efter hur det ser ut med rost på avgassystemet.

Planera resan

Det är även viktigt att tänka på detaljerna, att ta med allt från solglasögon till parkeringsskiva, telefonnummer till bankens spärrservice, utländsk valuta i sedlar och så vidare. Planera din färdväg noga och gärna i god tid innan avresa. Det gör att du slipper stressa och hetsa. Dessutom är det så att ju mer påläst du är om de olika resmålen du kör till desto roligare blir det. Studera gärna kartan noggrant och läs ett eller två kapitel i reseböckerna som finns att låna på bibliotek eller köpa i bokhandeln. Det finns nämligen tråkiga vägar och sceniska, vackra vägar – valet gör du utifrån din förhandsinformation. Genom att planera resan går du inte miste om smultronställena utan kan göra hela resan i de trevligare områdena. Det gör inte bara hela resan mysigare, det gör även dina medpassagerare mer nöjda.

Sist men inte minst – jäkta inte ner till din destination utan låt det ta sin tid så att du kan njuta på resan. Mer om allt detta på Expressen.

 
 

About the author

More posts by