Backapacka inrikes i höst och vinter

Här följer nu tips på hur du faktiskt kan njuta av det vackra och spännande landet vi lever i på hösten och vintern också. I Sverige finns gott om häftiga och härliga platser att uppleva oavsett årstid, och ett fantastiskt sätt att göra det på är genom att backpacka.

Ta tåget eller bussen och res runt i Sverige under hösten eller vintern med en ryggsäck som bagage! Du kommer garanterat uppleva nya sidor av Sverige och finna fantastiska platser som du kanske inte besökt annars. Just nu har dessutom Sverige 3 årstider samtidigt, det kan vara vinter i fjällen och sommar längre ner i landet, skriver Sydsvenskan. Och vem skulle inte vilja uppleva det?

Sevärdheter både nära och längre bort

Det första att tänka på när man ska backpacka är att planera sina destinationer och boenden, men eftersom att resmålet är Sverige så behövs det inte så mycket mer förberedelser. Ett tips är att börja med en närliggande stad eller plats, ett exempel är Västerås, där du kan kolla in Västerås Historiska Skeppsmuseum eller testa Kokpunkten Actionbad, vilka båda lämpar sig lika väl med och utan barn. Kolla in passande boende på www.hotellivästerås.se. Göteborg är också en klassiker där det finns många förstklassiga hotell och restauranger, men också mycket för barnen. Ett exempel på det är dinosaurieutställningen på Universeum, läs mer, som både stora och små uppskattar.

snow-landscape-nature-sky-largeEtt nytt sätt att fira jul

Varför inte ta tåget upp storforsen i Älvsbyn, Varbergs fästning, se norrsken i Norrland eller ta båten över till Gotland? Där kommer backpackandet i Sverige garanterat generera en härlig julstämning i december, och det finns så mycket att se. Det blir ett nytta sätt att fira jul på helt enkelt, och garanterat en upplevelse och resa att minnas länge!

”Storforsen i Älvsbyn är en naturupplevelse som är som en saga. Den vilda dånande forsen, de vidsträckta klipporna, den trolska urskogen och Döda fallet är något ­alldeles speciellt. Ett 125 hektar stort ­naturreservat som är mycket lättillgängligt tack vare träspångar och uppmärkta stigar. Ha inte bråttom när du besöker Storforsen. Här kommer du vilja stanna länge, länge.” Skriver Expressen.

 
 

About the author

More posts by