Billigare hotellnätter med rabattkoder

Att sova på nattbussar kan ha sin charm, men ibland längtar man efter en lugn natt på ett hotell även som backpacker. Hur kan man hitta billiga hotell?

 

pexels-photo-198993En av de bästa sakerna med att backpacka är att man kan vara väldigt flexibel med val av boende, då allt man behöver ryms i ryggsäcken. Att sova lite här och var på bussar, tågstationer eller att ta in på prisvärda vandrarhem är det vanligaste. Ibland kan man dock även som backpacker längta efter lite lyx och flärd. Om man vill ha en skön säng och ett fräscht badrum för ett par nätter och inte vill att det ska kosta allt för mycket kan man hitta prisvärda rabattkoder hos exempelvis Gratislandet.

 

Tips för att bo billigt på resan

Vet man långt i förväg när man ska resa är det optimalt att boka resan så snabbt som möjligt, då resor och boenden ofta är billigare när man bokar långt i förväg, skriver 24ystad. Även vilken dag man reser kan vara av vikt. Enligt Nyheter24 är de billigaste dagarna i veckan för en avresa tisdagar och onsdagar, och för en weekendresa är det mer prisvärt att åka från lördag till tisdag än från torsdag till lördag. Göteborgsposten nämner även att man inte bör utesluta vandrarhem och hostel eftersom dessa kan ha mycket bra standard, i alla fall i Sverige. Till sist bör man även tänka över sitt val av säsong, då de flesta länder har hög- och lågsäsonger. En lösning kan därför vara att inte ta sin semester de typiska sommarveckorna i juli, utan att vänta en månad.

 

”Flygresor i augusti är i snitt sju procent billigare än resor i juli, så det är lika bra att undvika juli helt och hållet”, säger Jeff Klee, VD för CheapAir.

 
 

About the author

More posts by