Kom längre snabbare – en ny sorts resande

Tjej som är på resande fot

Lite väl mycket backpacking

För den som har tröttnat på att backpacka, något vi har nämnt tidigare, så finns det många fördelar med andra typer av resesätt. Att backpacka är bra för den som kanske inte vill stanna på samma ställe för länge utan istället vill driva runt och se allt som finns runtomkring. Backpacking brukar vara något som lockar ungdomar, då det öppnar för en hel del möjligheter att kunna röra på sig lite mer fritt.

Bra supplement

Om man har lite mer pengar så kan man faktiskt flygluffa. Att resa inrikes i många länder kan vara dyrt, men om man inte väljer de större flygplatserna så kan man komma undan med endast en bråkdel av ursprungsresan. Om man tänker till exempel på Sydamerika så finns det många platser man flyga emellan och man får ändå se helt olika kulturer.
Ett annat bra sätt att tjäna in lite pengar men också kunna komma långt på kort tid är att köpa ett öppet kort. Om man betalar över en viss summa pengar för en flygbiljett så kan du sedan åka till 3-5 olika platser inom en viss radie. Dessa biljetter tenderar såklart att springa iväg lite i pris men det kan verkligen vara värt det för den som verkligen vill resa! Man skulle kunna byta ut ordet backpacker mot kanske globetrotter i den här meningen. Är man också inom Europa så är det både enkelt och billigt att flyga mellan länderna. Med dagens lågprisbolag så kan man komma ganska långt på bara några hundralappar. Det kan verkligen vara värt att kolla upp och testa.

Världens kortaste flygresa

Som en liten kuriosa så kan man berätta att världens kortaste flygresa inte ens tar 2 minuter, i rätt vind. Det är mellan Wstray och Papa Westray i norra Skottland som flygresan hålls och det gör den till den kortaste officiella resan i världen. Den är till och med kortare än den längsta startbanan på Edinburghs flygplats. Och även om det finns färjor som går relativt ofta mellan öarna så är det ändå flyget som används mest.

Här finns annars en bra lista på backpacking länder:

  • Grekland
  • Thailand
  • Kina
  • Spanien
  • Frankrike
  • Polen
  • Vietnam
 
 

About the author

More posts by