Att ge sig ut på en resa genom hela Sverige är något som helt klart fler borde göra! Vårt avlånga land är otroligt vackert och bjuder på massor av sevärdheter och äventyr, så det är inte annat än att man reagerar när folk säger att de aldrig varit i till exempel Stockholm, bara för att nämna en stad. Nä, istället är det många som åker utomlands när sommaren och semestern knackar på dörren, men nu är det alltså dags att tänka om. Det är dags att upptäcka vårt hemland Sverige!

Varje år kommer tusentals och åter tusentals turister till Sverige från alla möjliga håll och kanter världen över. Samtidigt gör vi svenskar samma sak, det vill säga lämna våra hem för att upptäcka ett annat land istället för att ta vara på det som vi faktiskt redan är i. En resa som inte bara blir mycket billigare, utan den kan bli minst lika härlig som en vecka i solen. Mycket för att man får en helt ny bild av där man bor, en bild som man annars kan tröttna på eftersom det kan kännas som att man aldrig ser något nytt, eller det aldrig händer något nytt. Men som tur är så är det något som är enkelt att åtgärda. Sverige ligger ju framför våra fötter! Låt oss därför ta upp några tips på vart man kan ta vägen, eller hur man kan tänka när man planerar en resa i vårt vackra land.

  • Lite beroende på hur lång tid man har på sig för att göra en resa kan man åka till olika många ställen och olika långt. Hur roligt låter det till exempel inte att åka på road trip genom hela vårt avlånga land under tre veckors tid? Snacka om ett oförglömligt äventyr som kommer ändra din bild av Sverige helt och hållet.
  • Bor man i de lite mer norra delarna av Sverige är det långt ifrån alla som tagit sig ner till söder. Något som, kanske inte helt oväntat, är ett stort misstag! Klimatet och landskapet skiljer sig otroligt mycket åt från de olika ställena, och att få åka till södra Sverige är kul. Så boka hotell via Hotellmalmo.nu och åk iväg!
  • Som tidigare nämnt så är det många som faktiskt aldrig varit i vår vackra huvudstad Stockholm. En stor miss! Det är nämligen inte sällan det pratas om att Stockholm rent av är en av världens vackraste huvudstäder, och att inte ta vara på det när man har så nära dit är dumt. Dessutom kryllar det av roliga saker att se och göra, som upplagt för en riktigt bra resa!

Som sagt, det finns massor av ställen att ta vägen och ett bra tips är att åka dit man aldrig varit tidigare, för att få se så många fina delar av landet som möjligt. Ett annat tips är också att kolla in den här artikeln på SvD.se, som ger ännu fler tips på vart man kan ta vägen i Sverige. För att man ska kunna upptäcka exakt sådant som man vill!