Besök våra grannländer i jul

Nu är julen snart här och det innebär ledigheter för de flesta. Många vill åka till solen den här julen men vissa tycker kanske inte om att åka så långt bort och för en del räcker inte pengarna till. För att ändå komma iväg i jul kan man besöka något av våra vackra grannländer.

Ett tips för de som inte vill resa så långt är ju att åka till någon trevlig stad i Sverige. Men många vill ha ett lite större miljöombyte än så, utan att behöva åka till andra sidan jorden. För dessa personer passar det perfekt att besöka till exempel Norge, Finland eller Danmark. Att resa till dessa länder tar väldigt kort tid och behöver inte kosta mycket pengar alls.

Åkt till Köpenhamn1457565-nyhavn

Väljer man att besöka vårt grannland i söder, Danmark, kommer man verkligen att få uppleva en annan kultur. Den påminner lite om Holland och Tyskland. Ett måste för den som inte har varit i Danmark förut är att besöka huvudstaden Köpenhamn. Staden är full av shopping, mat och roliga upplevelser. Eftersom att staden inte är jättestor räcker det med ett par dagar där för att hitta och känna sig hemma.  I Köpenhamn kan man bland annat shoppa på den mest kända gatan Ströget. Man kan även gå på nöjesfälten Tivoli och Bakken. För den som vill uppleva det historiska Köpenhamn finns Amelienborg Slot, Nationalmuseet och Rundetaarn. Läs mer.

Norge och Finland har mycket att erbjuda

Vill man istället besöka vårt västra grannland kan man behöva räkna med att lägga ut lite mer pengar. Själva resan dit behöver inte bli så dyr men att leva i Norge kostar lite mer än i Sverige. I Norge bör man passa på att se den vackra naturen och besöka fjordarna som är del av våra naturarv. Den som vill uppleva julen i Finland kan väldigt smidigt ta färjan över och passa på att ha lite kul på själva resan. De kanske roligaste städerna att besöka där är Helsingfors och Åbo.

 
 

About the author

More posts by