Som ung har man alla möjligheter i världen att utforska världen, innan man blir bunden av partner, barn, hus och studieskulder. Om man kan ta chansen ska man göra det, eftersom man kommer få uppleva något man aldrig upplevt tidigare. Att resa på det sättet är förutom ett minne för livet också väldigt billigt. Backpackare känns ofta tydligt igen på att de har ofta bär stor ryggsäckar där alla saker man behöver ha med sig finns.

Folk har rest i alla tider till alla möjliga platser i världen. Man kanske har en last eller ett mål man ska till och behöver därför ta sig dit med ett fordon då benen inte håller för längre sträckor. Att bli en backpacker gör att man kan resa var man vill och vara borta så länge man behöver vara borta. Exempelvis kan man resa till något land som man aldrig rest till förut och resa runt där ett tag. Som backpacker har man en väldigt begränsad budget som gör att man inte direkt kan leva på femstjärniga hotell eller på nobelmiddagar varenda dag, utan man måste begränsa sig.

Anledningarna till resandet

Den första anledningen är att nog att man vill lämna sitt barndomshem och utforska den stora världen ”utanför Sundbyberg”. Men förutom att se världen och försöka klara sig själv vill man nog uppleva annorlunda sight seeing i länder där man aldrig har varit förut och kanske hjälpa till något med att rusta upp och vara ett stöd för människor som inte har det lika bra som en själv. Det är därför som backpackare reser till andra platser än vad man har rest med familjen till, som länder kring Medelhavet och till Thailand, för att istället upptäcka länder i bl.a. Sydostasien och Oceanien.

Fem bra råd!

Det viktigaste man behöver tänka på när man ska åka iväg som backpacker är följande:

  • Håll låg budget och överansträng inte bankkontona.
  • Bestäm från början ett land att åka till och ha gärna en första bostad att kunna flytta in i.
  • Ha inte för höga standardskrav.
  • Res gärna iväg med en eller flera kompisar.
  • Ha roligt på resan.