Att ge sig ut och backpacka har länge varit en favorit hos många. Att under en och samma resa få besöka massor av olika platser och upptäcka massor av nya människor och saker att göra, det är inte så konstigt att det är populärt! Men som tur är så har tiderna förändrats lite, och så som man backpackade förr i tiden, med timme efter timme på långsamma och trånga tåg, är numer inget måste om man verkligen inte vill. Istället kan man resa runt på mycket smidigare och bekvämare sätt, och verkligen trivas på ställena man är och inte trängas i en liten sovsal med tio andra personer som är i samma situation som en själv. Nä, nu för tiden är det helt enkelt trevligare att backpacka! Låt oss därför ta upp några punkter som är positiva med nutidens resande.

  • Att slippa långsamma resor med tåg är verkligen guld värt. Inte bara är det obekvämt, det tar dessutom väldigt mycket tid. Tid som man såklart hellre hade använd till att upptäcka en ny stad eller ett nytt land. Därför är det så himla smidigt att det numer går att hitta väldigt billiga flygbiljetter, var som helst! Ett tips: läs mer här, och boka!
  • Allt eftersom tiden går så utvecklas många olika branscher. Så även marknaden om boende så som hotell och lägenheter utomlands! Nu för tiden kan man få ett hyfsat hotellrum till samma pris som ett delat rum på ett vandrarhem kostade tidigare, något som helt klart bör utnyttjas!
  • Något som dock är det samma när det kommer till backpackande är att man fortfarande reser runt med en och samma ryggsäck under hela resan! Att ha en liten väska på hjul passar inte när man beger sig ut i djungeln, måste gå en bit och så vidare. Så det är ryggsäck som gäller för hela slanten!

Att ge sig ut på en resa med enbart en ryggsäck på ryggen och lite biljetter i handen är alltid ett äventyr, som med största sannolikhet kommer bli ett fantastiskt minne för livet. Och du, ett tips! Klicka in dig på en artikel här på nsd.se för att få lite bra tips inför avresa.