Skandinavisens näst största stad är Köpenhamn. Här finns allt du kan önska vad gäller bland annat mat, shopping och nattliv. Som bakpacker har du många alternativ, ett bra ställe att hitta boende på är här. Det finns hur mycket som helst och det finns i alla prisklasser. Det finns också många platser där du kan få hjälp och information om hur man tar sig till vissa ställen och tips på var du ska äta eller gå ut. Eftersom Köpenhamn är en backpackertät stad är det lätt att hitta andra som är ute och reser.

Hamnen i Köpenhamn

Köpenhamn är väldigt kontinentalt och känns mycket mer internationellt än till exempel Stockholm. Man känner verkligen att det är en stad med många ansikten och det är inte svårt att känna sig hemma, vare sig det är första eller tionde gången du är där.

Köpenhamns smultronställen

Köpenhamn är lite av norra Europas smultronställehuvudstad. Det finns otroligt många gömda och inte så gömda platser att besöka, som inte är Tivoli eller Strøget. Ställen som lokalinvånarna helst inte ser bli översvämmade av gläfsande Svenskar eller andra turister. Tar du det dock lugnt och respekterar dessa smultronställen blir det inga problem. Och du kommer uppleva Köpenhamn från en helt annan vinkel än annars, du kommer känna att du sett den verkliga och helt underbara staden som du aldrig tänkt på fanns. Inte där i alla fall, på andra sidan Öresund. Du kommer samtidigt få chansen att hitta fler av dessa gömda platser, om du blir vän med köpenhamnarna och kanske bjuder dem på en öl.