Att resa är att uppleva världen och få nya intryck och minnen för livet. Men ofta handlar det om att ta sig till avlägsna platser och vandra på små stigar eller guppiga vägar. Att då inte tänka på sina ben kan få jobbiga konsekvenser för framtiden och minska upplevelsen man är med om för man har ont. Att ta hand om sina ben är inte svårt. Bara genom att investera i ett par resestrumpor kommer vi en bra bit på vägen. Bra stödstrumpor minskar risken frö blodproppar och ökar blodcirkulationen. Ska du promenera mycket eller utför mer fysisk aktivitet kan det även vara bra med en sportstrumpa för att få bättre återhämtning.

Strumpor för en trevligare flygtur

Utrymmet vid fötterna när vi flyger är inte direkt generöst – om vi inte lyckas norpa platserna vid nödutgångarna. Annars handlar det i de flesta fall om flera timmars av stillasittande på en position som nästintill inte är human. Beroende på flygbolag så skiljer det på utrymmet mellan stolarna. De finns en undersökning som Business traveller gjort där de listar 32 av världens ledande flygbolag om hur generösa benutrymmen de har.

”sämst stolsutrymme av alla flygbolag har Ryanair. Deras säten är ynka 40 centimeter. När det kommer till benutrymme hamnade flygbolaget på 24:e plats, med 76,2 centimeter till nästa säte. Främsta rivalen, Easy Jet, imponerade inte heller: de har endast 73,66 centimeter utrymme att sträcka ut benen på. Deras säten är dock något större, cirka 44 centimeter.
Andra flygbolag med lite utrymme för ekonomisätena var Iberia, Air Berlin, Air France TAM, Finnair, Jet Airways och Turkish Airlines.”