Inte många ö-grupper bjuder på så mycket variation som Karibien, de västindiska öarna ligger beläget i västra Atlanten och består av ett flertal stater och kolonialvälden. De mest kända staterna är Kuba, Bahamas och Jamaica, men Karibien är så mycket mer och så många fler öar och stater som inte många känner till. För den som vill uppleva en ny resa så är en kryssning eller varför inte att segla i Karibien det de flesta borde göra minst en gång i sitt liv. En ö-stat som hamnat i skymundan från de andra är helt klart Grenada. Öarna som tillhör Grenada kallas Grenadierna och styrs dessutom av Saint Vincent. Öarna har beskrivits som en gömd skatt i Karibien och beskrivs såhär i SvD:

Saint Vincent och Grenadinerna är ett förbisett och rofyllt hörn av Karibien. Söder om bergiga vulkanön Saint Vincent finner man ett smyckeskrin av mindre öar, 32 stycken sammanlagt. Ett tiotal av dem är bebodda.

Grenadinernas goda rykte som ett av världens finaste segelvatten tycks ibland gömma öarna själva. Här är ett Västindien så som man önskar att det alltid vore: sällsamt naturskönt och måttligt exploaterat, med låga priser och den genuina lokala kulturen i behåll.

Segla i det Karibiska vattnet

Grenadinerna är alltså känt för att vara det bästa segelvattnet och här kan man uppleva rena paradiset, klarblått vatten, vacker natur och bra boende. Här finns billiga boende alternativ för den som köp på backpackersstilen, små pensionat som inte kostar skjortan finns det nämligen gott om. En ö gjord för resande som vill upptäcka så mycket som möjligt.