Stockholm har ett flertal områden inom sig som producerar ett olika sorters kulturer och samlar alla möjliga sorters folk. Backpackersinn var tidigare ett vandrarhem som låg beläget i en skola på Östermalm och bjöd alla besökare på en central och billig vistelse. Istället har det blivit nu stängt igen och den åtråvärda platsen att bo och besöka är nu det pulserande meckat Södermalm. Här har de mest fantastiska personerna samlats på en plats, och det med flertal affärer, restauranger och naturområden.

konstverk av södermalmFör den som har missat Södermalm så det tids nog att man sluter upp med resten av Stockholms invånare och får uppleva det nya bohemiska området. Man hittar lätt bra hotell på www.hotellstockholmcentral.se och kan välja vilka alternativ som passar bäst, kanske är det SoFo som lockar? Söder om Folkungagatan heter nu alltså kort och gott SoFo och har en hel del gemensamt med SoHo i New York där det bohemiska och hippiekulturella folket samlats. Här kan man hitta en stor mängd ekologisk och vegetarisk mat, samtidigt som man springer ut och in ur det fantastiskt stora antalet second hand butiker som finns här. För den som söker exklusiv shopping och märkesvaror bör tänka igen och rikta in sig mot Östermalmområdet. Är man dock ute efter unika klädesplagg och produkter så är helt klart Södermalm det rätta valet.

Mycket mer än bara mat och kläder

Södermalm är full av överraskningar även för den som varit bosatt i staden en längre tid. Exempelvis så finns här ett flertal parker att hänga i under vår och sommaren. Vitabergsparken och Tantolunden är bara två av de alla parker som finns att uppehålla sig i. I Vitabergsparken finns där även en äldre kyrka att titta på samt en teater att se föreställningar på. Vill man dock kombinera shopping med mat och samtidigt kunna njuta av en glass i en park så är Nytorget platsen att befinna sig på. Här finns verkligen allt man kan önska som turist i den bohemiska södern. Hitta ett hotell på Södermalm redan idag.