Det finns massor av människor som har besökt en hel del europeiska städer och huvudstäder under sina år. Och det är inte så konstigt! Europa ligger mycket nära till hands från Sverige och är perfekt för den som vill åka iväg ett par dagar, såväl som vara borta flera veckor. Man kan alltså både besöka enbart en stad eller åka runt bland många. Dessutom är det många som gärna återvänder till en europeisk stad de än gång besökt, för att helt enkelt utforska den ännu mer än vad man gjort sist! En stad som är otroligt populär bland i princip alla som någonsin besökt den är holländska Amsterdam. Det är enkelt att hitta billiga hotell i Amsterdam, och likaså när det kommer till flygbiljetter, så det är bara att boka. Amsterdam är verkligen ett måste att besöka! Låt oss ta upp några punkter på varför, och vad man kan hitta på här:

  • Utelivet i Amsterdam är verkligen något utöver det vanliga, och då på ett positivt sätt! Alla har nog hört talas om livet i Amsterdam, men en sak ska sägas och det är att allt det där extrema som man många gånger hör om stämmer inte alla gånger. Istället finns det massor av trevliga klubbar och pubar under bar himmel som vem som helst skulle stormtrivas på.
  • Den holländska matkulturen har egentligen inget rykte om sig att vara den bästa i världen, den har inte ens ett rykte över huvud taget. Något som är lite oförtjänt, för i Amsterdam kan man äta otroligt mycket gott! Staden har helt enkelt influerats av hela världen, och här finns ett gäng med riktigt bra restauranger.
  • Amsterdam är en av Europas vackraste städer. Trots att det är en storstad är den otroligt pittoresk och mysig, och man kan strosa runt där hur länge som helst. Ett tips är alltså att plocka ner promenadskorna, så att man kan upptäcka så mycket av den vackra staden som möjligt!

Om man aldrig har varit i Amsterdam tidigare kan det vara lite svårt att veta vad man ska göra, särskilt om man bara har några dagar på sig. Ett tips är att klicka in sig på svd.se där man kan hitta en bra guide!