Förr i tiden reste nyexaminerade ungdomar ut i världen för att finna sig själv. Man resten till Asien och till Sydamerika för att hitta efter ny annan kultur, och med tomma fickor försöka överleva på minimum. Men tider förändras. Att åka till Asien för att besöka länder så som Thailand och Vietnam, med en ryggsäck över ena axeln för att hitta sig själv, är passé. Numera handlar det om lyx, och dyra och spännande resmål är vad som lockar när en ska lämna Sveriges gränser. Det handlar helt enkelt om att njuta av sin semester, och få en möjlighet att verkligen skämmas bort. Men var åker man då för att verkligen skämmas bort? För att njuta av en semester i lyx?

Dubai

Ett av de mest populära, och lyxiga, resmål är Dubai. Och om någon hade sagt att Dubai är med på topp tre resmål till en svensk för några år sedan, hade man säkerligen tappat hakan. Men tiderna förändras, och det är väl himla tur det. Dubai är nämligen en fantastisk stad, med massvis av roliga saker att utforska. Sol och bad är en självklarhet för den svenska turisten. Men om man reser hit kan man också göra massvis med annat så som att shoppa i de stora shoppingcenters, ta en kameltur på stranden eller åka på ökensafari.

Om en ska åka på en lyxig i semester bör man också klä sig därefter, och nog för att det finns ett stort shoppingutbud där, så kan det vara till din fördel att köpa in dig på lite kläder innan du åker. En smart sak är att köpa kläder online inför resan, på så vis får du ett större utbud, och priserna är oftast något billigare när du beställer kläder på nätet. Dubai city tillhör Förenade Arabemiraten som är ett muslimskt land där sharia-lagarna gäller, vilket innebär att om man besöker landet bör man anpassa sig efter deras kultur. Som de flesta vet är det viktigt att man som muslimsk kvinna täcker hår och inte har för utmanande kläder. Nu är inte detta lika hårt i det turistiga Dubai, men det är ändå någonting man ska tänka på. Det behöver ju dock inte vara någonting negativt, det finns mängder med sjalar och dylik som man kan använda, och vet ni – det är faktiskt riktigt tjusigt. Om du beställer en snygg sjal innan du åker iväg kan du vara säker på att du passar in när du väl är på plats, och lika så är det om du köper in dig på snygga lite långärmad klänningar. Om du går in på sidan Shopello kan du hitta allt vad du behöver inför din resa, de har nämligen samlat alla produkter på ett ställe, vilket gör att det är otroligt enkelt att handla på nätet. Samtidigt kommer det till ett billigt pris hos Shoppello, eftersom de samarbetar med de absolut bästa nätbutikerna i Sverige och alltid uppdaterar sina priser.

Här kommer lite kort fakta om Dubai:

  • Har en folkmängd på 156 000 och befolkningstäthet på 409 invånare/km2
  • Grundades 1833
  • Har världens tre hösta hotell, en inomhusskidbacke och världens hösta byggnad på 828 meter.
  • Är ett muslimskt emirat med sharialagar, vilket gör att man till exempel inte får dricka alkohol där.