När man är ute och reser har man alltid olika önskemål, många kan ha som önskemål att  bo nära till kommunikationer. Detta är självklart väldigt viktigt när man backpackar och behöver åka igen dagen efter. Det är just kommunikationerna som gör själva resandet, oftast handlar det om tåg men det kan mycket väl handla om flyg också. När man åker på konferens kan det vara en bra idé att bo nära Arlanda för att snabbt ta sig från ett ställe till nästa. Noors slott  är ett konferenscentrum nära Arlanda men funkar även bra för övernattning tills det är dags att åka vidare via Arlanda.

Att ta sig fram

Just i Stockholmsområdet är det enkelt att ta sig fram och tillbaka med exempelvis pendeltåg, tåg, buss och tunnelbana, därför kan det vara en bra idé att bo nära dessa när man ska planera att resa runt. Just nu planeras det att bygga ut pendeln så att man enklare, oftare och smidigare kan ta sig ut till Arlanda:

Den nya pendeltågslinjen kommer att köra med halvtimmestrafik utom sena kvällar och helgmorgnar då det blir glesare. Tågen stannar vid alla stationer i motsats till Arlanda Express. I princip tar pendeltågen över de tåglägen som Upptåget mellan Upplands Väsby och Tierp har på slingan under flygplatsen. Upptåget kommer i framtiden att gå mellan Uppsala och Tierp. På längre sikt tror Upplands Lokaltrafik, UL, att Upptågen kan gå till Gävle och möjligen till Sala.”

Detta betyder då att man inte kommer att behöva bo nära Arlanda för att kunna fortsätta sin resa snabbt och smidigt. Men ändå kan det föredras att bo närmare om det blir en betydligt längre resetid.