När man reser till fots och backpacker är det extra viktigt att man får tak över huvudet när man är ute och reser. Boende är något som man som bakpacker lär sig att söka upp och med dagens teknik så går det att söka rätt på det bästa eller billigaste hotellet. Det smartaste man kan göra inför sin resa är att man kollar ut rutten innan man åker. Det behöver inte vara en helt bestämd resväg men det är ett bra läge att ha någon koll på vart man ska resa.

Hela idén med att resa på backpackersvis är att man får vara helt fri och välja sin resväg lite efter behag. Inte många planerar upp sig på vad de ska ta för resväg utan kan bestämma på ett ungefär att dessa länder vill jag åka igenom medan andra har en bestämd rutt. Boende är i vilket fall som helst oerhört viktigt och inte minst när man behöver skydd från eventuellt regn och mörker. Inte alla backpackers väljer att sova ute direkt och då kan det vara bra att ha koll på vandrarhem och liknande.

En guide till backpacking

När man skall bege sig ut på en sådan tuff resa som just backpack så är det en bra idé att ha koll på de möjligheterna som man har. Guldåldern för just backpackers och att leva med ryggsäcken på ryggen var för några år sen och idag är intresset relativt svalt. Dock kan man argumentera att förutsättningarna idag är betydligt bättre än vad de var. Den tidigare uppfattningen om att backpacker bara är för den ensamme vagabonden stämmer inte alls.

  • packning i en ryggsäckHotell är lätt att hitta, med alla appar, hemsidor, jämförelsesajter och recensioner där ute så är det svårt att ta fel hotell.
  • Bekvämligheter är inget för backpackern, det mest väsentligen och mest användbara åker ner i väskan. Alla onödiga plagg, hygienprodukter, elektroniska prylar och liknande går bort.
  • Ha med en GPS som visar vägen om du skulle bli vilse, finns den i mobilen så se till att du har tillgång till internet och liknande. På telefonen kan man också finna närmaste boende, restaurang och vad man än önskar.
  • De kläder som är bäst att ha med är dem absolut mest nödvändiga, ren T-shirt, vatten- och vindtäta ytterkläder i ett och ett par riktigt bra vandringskängor.
  • Det kan vara knepigt att köpa biljetter på plats men inte helt omöjligt, vill man så kan rutten sättas i förväg i så att de stora kommunikationerna bokas i förväg, exempelvis från Portugal till USA.

Det skall vara enkelt och lätt att resa runt i de länder man önskar, det är en befrielse att hitta ett litet hostell i Berlin ena dagen och ett lyxigt hotell i Prag en annan dag. Den som söker ett sätt att utvecklas och lära sig stå på egna ben måste backpacka. För den orolige så är det ett sätt att stilla oron, det går inte att göra något åt när man väl är ute på resande fot. Istället kan man lägga sitt ordningssinne på att kolla upp bra boende och lära känna omgivningen lite innan avfärd.